Stadsfotograaf in Friesland Headline Animator

Stadsfotograaf in Friesland

woensdag 28 maart 2007

Prins Willem Alexander woont officiële onthulling standbeeld ir. Lely bij

Bron: Officieel persbericht persbureau Press4All Franeker
Friesland – In het kader van de jubileumaktiviteiten rondom het 75-jarig bestaan van de Afsluitdijk zal prins Willem Alexander op donderdag 24 mei de officiële onthulling van het standbeeld van ir. Lely en de heropening van het monument bijwonen. Bovendien zal er een grootse presentatie op de Afsluitdijk plaatsvinden van het boek van prof. Willem van der Ham.
Het boek draagt de titel Verover dit land met als ondertitel Lely en de Zuiderzeewerken. Bovendien zullen er nog meer leden van het Koninklijk Huis aanwezig zijn.

Als eerbetoon aan deze voor Nederland belangrijke 'bouwer' verschijnt een uniek naslagwerk over Lely. Drie keer bekleedde de sociaal-liberaal Lely het ambt van minister. Als geen ander wilde en durfde hij te investeren in een nieuw, sociaal en welvarend Nederland. De overheid, vond Lely, vervulde daarbij een belangrijke taak.

Het boek beschrijft hoe Lely er telkens in slaagde zijn ideeën te verwezenlijken. Het laat zien hoe zijn rationele, wetenschappelijke aanpak en gedrevenheid anderen inspireerden om op het nieuwe land van de IJsselmeerpolders naar een nieuwe maatschappij te streven. ‘Een volk dat leeft, bouwt aan zijn toekomst’staat op het monument op de Afsluitdijk. Als de ongekroonde koning van dat volk gaf Lely tot op de dag van zijn dood leiding aan dat volk.
Dit prachtig uitgevoerde boek met vele unieke illustraties in kleur verschijnt ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Afsluitdijk.

Op de site van de uitgever is op onderstaande link de presentatie van dit boek te zien (op pagina 6)

http://www.boomsun.nl/upload/45a64ed7b78b87.13817906.pdf

De auteur van het boek Willem van der Ham is geograaf en historicus. Hij is werkzaam als zelfstandig onderzoeker en publicist. Van zijn hand verschenen onder meer: Twee eeuwen
Rijkswaterstaat (1998), Heersen en beheersen, Rijkswaterstaat in de 20e eeuw (1999), Meester van de zee (2003).

Geen opmerkingen: