Stadsfotograaf in Friesland Headline Animator

Stadsfotograaf in Friesland

vrijdag 27 april 2007

75 Jaar Afsluitdijk in Noordholland

Wieringen - De Stuurgroep 75 jaar Afsluitdijk heeft met subsidie van de gemeente Wieringen, de provincie Noord-Holland en de Rabobank Wieringerland/Schagen veel organisaties blij kunnen maken met een bijdrage. De festiviteiten in het teken van 75 jaar Afsluitdijk op staan morgen in het teken van de Afsluitdijkrun, een marathon van SV Friesland. Om 11 uur, geeft de Wieringer burgemeester Marjan van Kampen voor het gemeentehuis het startschot.
Vorige week trok het concert ‘Monument voor jou’ van. Mandolinevereniging Oost Wieringen diversionist Mark Zijlstra, ’t Scheepsfolk en het mannekoor De Bunzingers, ruim tweehonderd bezoekers en de tentoonstelling bij Eilandmuseum Jan Lont trekt eveneens honderden bezoekers per weekeinde.
Tijdens De hardloopmarathon en estafetteloop Hippolytushoef-Witmarsum, zullen de deelnemers als een lint langs de Afsluitdijk vanuit Noord-Holland richting Friesland lopen. Rond 16.30 worden de laatste deelnemers aan de streep verwacht. Degenen die een kortere afstand dan de marathoin willen lopen, kunnen starten bij ’t Monument, Breezanddijk of Kornwerderzand. De wedstrijd wordt gezien als een ideale testmarathon voor de marathon van Leeuwarden op 10 juni.
Meer informatie is te vinden op: http://www.svfriesland.nl/. Informatie: 0518-491363.
Het verdere programma waar veel Wieringer verenigingen en organisaties zich sterk voor hebben gemaakt, belooft voor elke wat wils. Divers evenementen zoals de Hippofeesten (17 tot en met 20 mei) en de Flora en Visserijdagen (31 augustus tot en met 4 september), hebben het programma speciaal aangepast voor de jarige Afsluitdijk.
In Den Oever is het extra druk. Van 8 tot en met 11 juni staat een groot zeilevenement op het programma, waarbij iedereen de mogelijkheid wordt geboden op te stappen op een van de oude botters of andere zeilschepen van de bruine vloot. De vereniging (Wieringer) Aak is betrokken bij het evenement.
Van 15 tot en met 17 juni is een feestprogramma in Den Oever opgezet rond de opnamen van het programma Ter land ter zee en in de lucht. Zaterdags zijn de opnames en is er een grote markt op de haven.
De complete kalender is te vinden op de website van de gemeente Wieringen: http://www.wieringen.nl/

Geen opmerkingen: