Stadsfotograaf in Friesland Headline Animator

Stadsfotograaf in Friesland

woensdag 9 mei 2007

Kranten organiseren dijkwandeling

Het Noordhollands Dagblad en de Leeuwarder Courant houden op zaterdag 25 augustus een wandeltocht over de Afsluitdijk in het kader van het 75-jarig bestaan van de dijk.
De ruim 30 kilometer lange wandeling over de dijk der dijken tussen Waddenzee en IJsselmeer, wordt onderweg opgeluisterd met verschillende evenementen. Er worden vertellingen gehouden op de dijk, er zijn foto's te zien en er is een dijkspel.
De wandeltocht gaat in één richting. De start is in Den Oever. Bij Breezanddijk is een pauze ingelast. Een prima gelegenheid om wat te eten, te drinken en te rusten met een prachtig uitzicht over Waddenzee en IJsselmeer. Het eindpunt van de tocht is aan de Friese kant van de dijk, waar lopers onder het genot van een drankje kunnen bijkomen.
De deelnemers van de Leeuwarder Courant worden 's morgens met bussen naar het startpunt gebracht. Na afloop worden de lopers van het NHD van de finish met bussen teruggebracht naar Den Oever.
Deelname aan de dijkwandeling is alleen mogelijk door middel van voorinschrijving. Inschrijven voor de tocht kan vanaf 1 juni. Er komt een bon in de krant en er kan worden ingeschreven via de websites van de kranten.

Bron: Weblog Leeuwarder Courant

Geen opmerkingen: