Stadsfotograaf in Friesland Headline Animator

Stadsfotograaf in Friesland

vrijdag 7 september 2007

Dubbel jubileum voor 25e editie Afsluitdijk tijdrit

Wind mee in de rug en de zon boven het parcours en een sfeervolle meeting in Camping de Zeehoeve na de wedstrijd. Zaterdag 22 september 2007 zal de 25e editie van de jaarlijkse Afsluitdijktijdrit verreden worden (telt tevens mee in de landelijke stepcompetitie de NAF-cup). Een dubbel jubileum dus want de Afsluitdijk zelf is ook jarig. De markante waterkering is in 2007 75 jaar geworden.
k
Een 'zelfonderzoek'op een 'mega'-dijk in het midden van de 'Zuiderzee'. Wind, zee, veel krijsende zeemeeuwen, een speciale sfeer en enthousiaste tijdfreaks, wat al niet meer. ...'die tijdrit is echt een uitdaging, geen grapje.. Maar als je dan eenmaal aan de overkant bent sta je met het zeezout op je kop met een voldaan gevoel kan ik je zeggen...' aldus één van de debutanten van vorig jaar. Tip neem wel een zonnebril mee (en een helm).
k
Overnachten tijdens het Afsluitdijkweekend vooraf en na de wedstrijd dat kan. Het is mogelijk om bijvoorbeeld een trekhut met eigen kookgelegenheid te reserveren, en ook in het gezellige oude Friese stadje Harlingen vind je restaurants voor een eventueel avond diner! Neem wel je eigen slaapzak mee. Harlingen is tevens de vertrekplaats van boten het Wad op!

Programma:
- 12.00 tot 12.30 uur afhalen startnummers
- 13.00 uur start tijdrit - Inschrijving alleen vooraf. (voorinschrijving loopt tot 1 september) - Voor steppers, Trikke (3CV) rijders en éénwielfietsers - Iedereen kan deelnemen - Startlocatie: net buiten Den Oever op de Sluizen van de Afsluitdijk. - Finishlocatie: Camping de Zeehoeve Harlingen.
- Afstand: 38 km Junioren, Senioren en Veteranen.
- Afstand: 22 km Cadetten (13 t/m 14 jaar)
- Huldiging na afloop wedstrijd, nadat iedereen (ook de laatste deelnemers) heeft kunnen douchen De organisatie regelt in principe geen vervoer terug naar start ! Breng familie en/of vrienden mee of coördineer je vervoer terug (of vervoersmiddel naar finish) met overige deelnemers.

Geen opmerkingen: