Stadsfotograaf in Friesland Headline Animator

Stadsfotograaf in Friesland

zondag 6 mei 2007

Vang de dijk in een foto

Den Oever - Duizenden meters dijk. Afsluitdijk tussen Noord-Holland en Friesland. En iedere meter is anders. De dijk kreunend onder beukende golven. De dijk blikkerend in het zonlicht. Want hier op de grens van Wad en IJsselmeer schijnt de zon vaak feller dan waar dan ook. Het licht is hier altijd anders.
Maar ook op een grauwe dag zie je nergens het IJsselmeer en loodgrijze luchten zo fraai in elkaar overvloeien als op de Afsluitdijk. Dijk van steenzetters, vissers en bussen vol toeristen bij het monument. Volop momenten om te vangen in de fotocamera. Het Noordhollands Dagblad en de Leeuwarder Courant zijn op zoek naar die momenten. Fraaie fotografie van het IJsselmeer en Afsluitdijk. Ze bestaan tenslotte beide 75 jaar.
Voorwaarde is dat de foto gemaakt is in het jubileumjaar 2007. En dat de kranten ze vrij van rechten mogen gebruiken voor publicaties. De fraaiste foto's worden beloond met prachtige prijzen. Bovendien worden er foto's samen met dijkgedichten afgedrukt in een serie 'Dijkmomenten'. Verder komen er in het najaar exposities in Noord-Holland en Friesland.

Bron: Noordhollands Dagblad 1 mei 2007

Geen opmerkingen: