Stadsfotograaf in Friesland Headline Animator

Stadsfotograaf in Friesland

maandag 24 september 2007

Alkmaarder Schaap wint eenwielerrace

Alkmaar - Met een gemiddelde snelheid van 26,5 kilometer per uur, heeft Dustin Schaap uit Alkmaar zaterdag de eerste Nederlandse tijdrit voor eenwielers op zijn naam gezet.
Lange tijd gaven de Alkmaarder en de belangrijkste andere kanshebber, de Duitser Jan Logemann, nauwelijks aan elkaar toe op de tijdrit over 38 kilometer.
Pas bij Zurich, het eerste dorpje aan de Friese kant van de Afsluitdijk, begon Schaap uit te lopen. Zijn uiteindelijke voorsprong op zijn tegenstander bedroeg vijf minuten, zijn eindtijd was 1 uur 16 minuten en 9 seconden.
De 18-jarige Schaap is één van de weinige eenwielerspecialisten in Nederland die aan lange-afstandswedstrijden deelnemen. Vorig jaar werd hij wereldkampioen bij de junioren.
Na afloop toonde Schaap zich zeer verheugd over zijn overwinning. Door een blessure heeft hij de laatste weken slecht kunnen trainen. Desondanks behaalde hij een hoge gemiddelde snelheid, beduidend sneller dan de 24 kilometer per uur die hij vorig jaar tijdens de marathon haalde.
Bron: Noord Hollands Dagblad

Geen opmerkingen: