Stadsfotograaf in Friesland Headline Animator

Stadsfotograaf in Friesland

vrijdag 9 maart 2007

Veel belangstelling Jubileumloop Afsluitdijk

Dit jaar bestaat de afsluitdijk 75 jaar een reden om dat te vieren. In Noord Holland zijn dan ook veel festiviteiten opgezet en een stuurgroep kreeg € 30.000 te besteden voor deze activiteiten. In Friesland kwamen ook ondernemers en instanties bijeen om plannen te bespreken, daar had men behoefte aan idee├źn.
De Sportvereniging Friesland uit Sint Jacobiparochie kwam met zo’n idee om een marathonloop over de afsluitdijk te organiseren van Den Oever naar Zurich over 30 km.
Het probleem waar men op zou stuiten was de brug in Kornwerderzand maar met medewerking van Rijkswaterstaat is dat probleem te overbruggen als ze wat rekening kunnen houden met het opendraaien van de brug als de kopgoep er aan komt. Daar zijn afspraken over te maken.
Na informatie te hebben ingewonnen bij de Gemeenten Wieringen en Wunseradiel kwam men er achter dat zij het fijn zouden vinden dat de marathon zou starten bij het Gemeentehuis in Hippolytushoef en finishen bij het Gemeentehuis in Witmarsum. Dat is 44.4 km. is gebleken bij het opmeten van de looproute. Als de Gemeenten de organisatie een financieel steuntje in de rug zouden geven was dat een prima idee.
Jan Kooistra de organisator van de SV Friesland betrokken bij meer dan 40 loopevenementen die de SV Friesland organiseert en mee organiseert met daarbij vier marathons, drie in Diever en de Marathon op Terschelling, ging met de organisatie van deze marathon van start.
Na het officieel opmeten van de route met de Jounes Counter, een door de internationale atletiekwereld erkende meetmethode, konden de te lopen afstanden worden bepaald.
Hippolytushoef – Witmarsum 44.4 km. Monument – Witmarsum 32.1 km. Breezanddijk-Witmarsum 23.4 km. en Kornwerderzand-Witmarsum 12.4 km. verder de estafetteafstanden te lopen door 4 personen, Hippolytushoef-Monument 12.3 km. Monument-Breezanddijk 8.7 km. Breezanddijk-Kornwerderzand 11 km. en Kornwerderzand-Witmarsum 12.4 km.
De belangstelling is groot, uit alle delen van Nederland en ook al uit het buitenland schrijven de deelnemers zich in. De landelijke pers heeft dan ook aandacht besteed aan dit sportieve idee van de SV Friesland, en op de sites van de bekende looporganisaties staat dit evenement vermeld.
Ook op de internationale ultramarathonkalender staat deze loop en de deelname uit o.a. Belgie komt binnen.
Voor de estafetteloop komen ook de eerste inschrijvingen, het is altijd leuk om als team mee te doen, het verstevigd het clubgevoel en ook bedrijventeams doen hier aan mee.
Wie meer wil weten over dit mooie loopevenement kan dit vinden op de site van SV Friesland, http://www.svfriesland.nl/ deze wordt dagelijks bijgehouden door Anton Wijkhuijs en hij zal alle nieuwe berichten meteen vermelden, ook de deelnemerslijst is online te bezichtigen.

Geen opmerkingen: