Stadsfotograaf in Friesland Headline Animator

Stadsfotograaf in Friesland

woensdag 16 mei 2007

VAAR MEE NAAR DE AFSLUITDIJK OP 28 MEI

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Afsluitdijk organiseert het Zuiderzeemuseum op 28 mei 2007 een vlootschouw bij de Afsluitdijk. Samen met de provincie Noord-Holland, provincie Friesland, IJsselmeervereniging, Vereniging Verantwoord Beheer IJsselmeer en Rijkswaterstaat vaart de vloot van Enkhuizen naar het monument op de Afsluitdijk. Op het historische ogenblik om 13.02 uur is er een muzikale groet aan de Afsluitdijk.
De NOS doet van 12.30 tot 13.30 uur live verslag van de festiviteiten bij de Afsluitdijk. Om er een groots evenement van te maken nodigt het Zuiderzeemuseum iedereen uit om op 28 mei met een eigen boot mee te varen. De eerste 50 schippers die zich aanmelden via communicatie@zuiderzeemuseum.nl ontvangen een vlag van het Zuiderzeemuseum.

Programma
Het is de bedoeling dat iedereen op eigen gelegenheid en verantwoording van en naar de Afsluitdijk vaart. De vloot van het Zuiderzeemuseum vertrekt om 9.00 vanaf de Gependam in Enkhuizen richting het monument De Vlieter op de Afsluitdijk. Onderweg aansluiten is geen probleem. Tijdens de vlootschouw bij de Afsluitdijk is vanaf verschillende schepen muziek te horen. De aanblik van de vele schepen die een groet brengen aan de Afsluitdijk zal zeker de moeite waard zijn.

Overige activiteiten
Het Zuiderzeemuseum organiseert naar aanleiding van 75 jaar Afsluitdijk diverse activiteiten. Tijdens het Pinksterweekend van 26 mei tot en met 28 mei 2007 brengt het museum het evenement Ode aan de Afsluitdijk. In dit meerdaagse festival wordt de dijk vanuit verschillende invalshoeken en kunstdisciplines belicht. Er is theater, film en muziek. Meer informatie op www.zuiderzeemuseum.nl.

Geen opmerkingen: