Stadsfotograaf in Friesland Headline Animator

Stadsfotograaf in Friesland

dinsdag 11 september 2007

Een lint van mens en wielen op Afsluitdijk

De wind mee, een lang gestrekte dijk, brutale zeemeeuwen en veel water.
Zaterdagmiddag 22 september gaan tientallen steppers en trikkers meedoen aan de prachtige tijdrit over de Afsluitdijk, georganiseerd door de Nederlandse Autoped Federatie. Deze jaarlijkse tijdrit over 38 kilometer geniet steeds meer bekendheid en elk jaar komen er meer deelnemers op af om zo snel mogelijk de Afsluitdijk over te steken. De sfeer, de uitdaging en sportief afzien.
De Afsluitdijkrace is een uniek evenement en wordt dit jaar voor de 25e keer georganiseerd.De organisatie meldt dat er dit jaar ook eenwielfietsers mee kunnen doen. Dat is voor het eerst. Op de step, 3CV of eenwielfiets over de dijk is een zware uitdaging en dat zal ook voor de organisatie de basis blijven... Kortom een bonte familie van mens en wielen. De race voor steppers telt ook mee in de nationale stepcompetitie, de NAF-cup genaamd. De tijdrit over de Afsluitdijk vormt de sluiting van het stepseizoen in Nederland en er komt dan ook stepvolk uit het hele land naar Den Oever. Zelfs Duitse en Belgische steppers staan op de lijst. Een sportieve kick in een oer-Nederlands decor. Voor senioren en veteranen is de afstand 38 km en de junioren tot 15 jaar rijden 20 km.
X
De deelnemers starten vanaf 13.00 uur bij de sluizen in Den Oever en finishen op camping de Zeehoeve bij Harlingen. De deelnemers starten met tussenpozen van 1 minuut. Na de start ontstaat er een lang lint van steppers over de dijk, fascinerend om te zien. Iedereen is welkom om deel te nemen. Een helm is verplicht te dragen tijdens de wedstrijd. Na afloop is er een sfeervolle meeting en huldiging in de Zeehoeve. Inschrijven kan op de website: http://www.autoped.nl/afsluitdijk/afsluitdijk

Geen opmerkingen: