Stadsfotograaf in Friesland Headline Animator

Stadsfotograaf in Friesland

dinsdag 23 oktober 2007

Test verplaatsbare vangrail geslaagd

Het experiment op de Afsluitdijk met een verplaatsbare vangrail om het fileprobleem tegen te gaan is maandag geslaagd. Het was nu vooral een technische test op een stil moment op de dijk. Nu dit gelukt is, wordt het ook op drukke wegen ingezet.
De zogenoemde 'verplaatsbare barrier' werkt als een soort ritssluiting en rijdt met tien kilometer per uur over tijdelijke vangrails om deze automatisch naar een andere weghelft te verplaatsen. Hierdoor kan snel de weg breder worden gemaakt bij wegwerkzaamheden om zo automobilisten meer ruimte te bieden.
De verplaatsbare vangrail is door Rijkswaterstaat voor 1,8 miljoen euro voor twee jaar gehuurd van een Amerikaans bedrijf.
,,Dat is een fors bedrag'', zegt projectleider Iede Blok van Rijkswaterstaat. ,,Maar je kunt er ook veel geld mee verdienen. In de spits kun je snel ruimte creƫren als er files op een weggedeelte ontstaan. Als er later een opstopping aan de andere kant van de weg is, draai je de hele situatie om. Zo bestrijd je de file en dat scheelt geld.''

Bron en foto: Noordhollands Dagblad 22 oktober 2007

Geen opmerkingen: