Stadsfotograaf in Friesland Headline Animator

Stadsfotograaf in Friesland

woensdag 31 oktober 2007

Nieuw lesmateriaal over de Afsluitdijk gepresenteerd

Enkhuizen- Vanwege het 75-jarige jubileum van de Afsluitdijk hebben drie musea samen met Rijkswaterstaat een gratis lespakket samengesteld over de dijk. Het nieuwe lesmateriaal is vandaag gepresenteerd in Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad.
Het lespakket 'Streep door de Zee' is samengesteld door het Zuiderzeemuseum, Kazematten Museum, Nieuw Land Erfgoedcentrum en Rijkswaterstaat. Zij werden bij dit project gesponsord door de Mondriaan Stichting. Het pakket dat is bedoeld voor groep zeven en acht bestaat uit een basisboek, werkboek en een dvd.
Het lesmateriaal is te downloaden op de sites van de musea en daar zijn ook de dvd's kosteloos verkrijgbaar. De bedoeling van de stof is om de kinderen te leren over water en de Afsluitdijk. De leerlingen worden getoetst aan de hand van vragen die ze moeten beantwoorden. Voor sommige vragen moeten zij naar een van de drie musea.
Vanmiddag waren Rijkswaterstaat, de drie musea en leerlingen van groep zeven en acht van de basisscholen de Tweemaster uit Enkhuizen en de Windroos uit Lelystad aanwezig bij de presentatie.

Bron: Noord Hollands Dagblad 30 oktober 2007

Geen opmerkingen: